Збройні Сили України отримають новий військовий позашляховик з високою прохідністю і невеликою вагою

В Україні стартувала розробка нового позашляховика для Збройних сил України. Новий автомобіль буде володіти хорошою прохідністю і невеликою масою. Про це пише портал "Твоя Машина".

Міністерство оборони України провело нараду з кількома підприємствами, які є потенційними виконавцями замовлення на створення нового позашляховика для української армії. Шести підприємствам дали завдання, і протягом п'яти діб вони повинні визначити, чи зможуть впоратися із запропонованим проєктом.

Підкреслюється, що на сьогоднішній день п'ять підприємств готові надавати послуги для Міноборони. Спільними силами міністерство і підприємство, яке візьметься за проєкт, повинні створити абсолютно новий автомобіль для бійців ЗСУ. Відзначається, що новий військовий позашляховик буде володіти хорошою прохідністю, що вкрай важливо в умовах бою, а також невеликою вагою, що полегшить його транспортування. Попередньо, автомобіль планують зібрати до 1 вересня 2021 року.

Крім того, повідомляється, що до співпраці з Міністерством оборони готові наступні підприємства: ТОВ "ВІДІЮНІКОМЕРС"; ТОВ "ПРОТЕКТІНЖІЮРІНГ"; ТОВ "Українська бронетехніка"; ТОВ "конструкторсько-виробниче підприємство "Синергія" і ВАТ "УКРАВТОБУСПРОМ". При цьому Міжнародний аналітичний центр права "НВО МАЦП" брати участь у проєкті відмовився.

До слова, напередодні в Міноборони заявити, що в Україні може з'явитися система про аналогічна тій, що використовують в Ізраїлі. У відомстві зазначили, що покупка аналога "залізного купола" дозволить посилити захист і стане першим кроком на шляху до створення повноцінної системи ПРО в Україні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україні анонсували створення нового типу військ, яке забезпечуватиме безпеку в кіберпросторі.

Популярні новини зараз

Вишні вистачить і на компот, і на варення: що потрібно зробити, щоб цього року гілки гнулися від ягід

Ви будете хвалитися цією стравою перед знайомими: рецепт картоплі, запеченої шарами в сметані з сиром та цибулею

Нарешті удача вас казково потішить: яким знакам Зодіаку пощастить у травні.

Від цін газу на лоб полізуть: в Україні різко подорожчав один із головних овочів

Показати ще

Також наш портал інформував, що за даними української розвідки Російська Федерація відправила на Донбас нове озброєння та інструкторів.

Нагадаємо, що Збройні Сили України показали нове озброєння в дії, вражаючі кадри.