Сучасна людина живе в прискореному ритмі, коли за день потрібно переробити десятки справ, встигнути зустрінеться з друзями, приділити час сім'ї. Іноді часу на готування їжі просто не залишається, і найкращим виходом із ситуації є заморожені напівфабрикати.

Однак медики попереджають, не всі продукти придатні до вживання після заморозки.

Фахівці назвали ряд замороженої їжі, яка не принесе ніякої користі й може навіть нашкодити:

Макарони

Пасту, макарони та інші страви такого плану краще їсти свіжими. Тим більше, що на приготування тих же макаронів йде 5-7 хвилин. Заморожені макарони втратять свої смакові якості, а після розігріву будуть липкою жахливою масою.

Але все ж якщо ви зважилися на подібний експеримент, то макарони слід трохи недоварити, інакше при розігріві вони стануть занадто м'якими. Також варто додати трохи оливкової олії, щоб макаронини не злипалися.

Популярні новини зараз

Від цін газу на лоб полізуть: в Україні різко подорожчав один із головних овочів

Путін уже готовий змінити Шойгу: що відбувається у Кремлі і кого можуть призначити

Урожаю вистачить і на компот, і на варення: чим треба поливати полуницю, щоб кущі ломилися від ягід

Секрет досвідчених дачників: як позбутися надокучливих кульбаб на городі

Показати ще

Яйця в шкаралупі

У яйці близько 76 відсотків води. Тому якщо його заморозити, то шкаралупа здатна лопнути, а всередину проникнути бактерії з поверхні шкаралупи.

Желатинові страви

Желатин після розморожування починає кристалізуватися. В результаті ніякого смаку, форми та корисних властивостей желатинового продукту.

Консерви

Не рекомендується зберігати консерви при низькій температурі, тим більше заморожувати їх. При цьому вміст банок збільшується в об'ємі, що призводить до їх здуття. Вживати вміст банок після цього не можна.

Соус

Будь-які підливи та соуси не стануть краще, якщо їх заморозити. Якщо в продукті є борошно або кукурудзяний крохмаль, то після заморозки трапиться його розшарування. Краще соуси зберігати в холодильнику, а не в морозилці.

Варена картопля

Шматочки відвареної картоплі покриваються слизом в морозилці, а потім чорніють.

Авокадо

Продукт втратить свою кремову ніжну текстуру і половину своїх корисних властивостей. Ідеально зберігати його не більше 2 днів в герметичній упаковці в холодильнику.

Молоко, сметана, йогурт

Молоко або інший молочний продукт навряд чи залишаться такими ж, якими вони були до заморожування. Деякі молочні продукти можуть згорнутися, а це загрожує харчовим отруєнням.

Раніше "Нyser" писав про те, які продукти збільшують тривалість життя.

Також наш портал повідомляв, експерти виявили в Україні курятину з сальмонелою.

Нагадуємо, експерти розповіли, чому так важливо відмовитися від насіння раз і назавжди.