Народний синоптик Леонід Горбань розповів, яким буде літо

Весна цього року лише зрідка балувала українців воістину теплою і комфортною погодою, на зміну якій часто приходили дощі та похолодання. В Україну вже стукає літо і яким воно буде, розповів народний синоптик Леонід Горбань порталу apostrophe.ua.

За прогнозом синоптика початок літа особливим теплом українців не побалує. У червні стовпчики термометрів показуватимуть від + 20 до +25 градусів, тому позасмагати на пляжі особливо не вийде. Вже другий місяць літа стане спекотніше, а самий пік спеки прийдеться на серпень.

На початку липня Леонід Горбань прогнозує близько + 29 градусів вище нуля, але насолодитися теплом в повній мірі завадять тропічні зливи і шквали. А ось перша половина серпня зажене більшу частину українців по будинках під кондиціонери, оскільки по іншому від спеки врятуватися буде складно. Синоптик зазначається, що в цей період стовпчики термометрів піднімуться до +33-+35 градусів. Спека спаде тільки в середині місяця до + 30 градусів вище нуля, тому особливо це не відчується.

Після декількох тижнів спеки в Україну прийде похолодання. Очікується, що вже з 22 серпня стовпчики термометрів з +30 опустяться до +22-+24 градусів в денний час. Вночі температура повітря складе близько 10-11 градусів вище нуля.

Водночас синоптики також поділилися прогнозом погоди на перший місяць літа для Києва. Судячи з прогнозу в червні дійсно не вийде насолодитися теплою літньою погодою. Синоптики мало не щодня прогнозують дощі та хмарну погоду, а стовпчики термометрів показуватимуть від +15 до 24 градусів вище нуля.

Прогноз. Фото: Gismeteo

Популярні новини зараз

Секрет польських господарок: для чого в холодильник потрібно обов'язково покласти цукор

Сіль, ножі і не тільки: які прикмети говорять про те, що до хати постукає біда

Як без проблем позбутися слимаків на городі: секрет, про який ви точно не знали

Просто не відвести очей: як пофарбувати яйця на Великдень за допомогою червоного вина

Показати ще

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про погіршення погодних умов.

Також наш портал інформував, що синоптики розповіли про погодну "аномалію" в Україні.

Нагадаємо, що українців попередили про значне похолодання, яке накриє Україну разом з сильними дощами і грозами.