Названі найбільш високооплачувані вакансії в Польщі

Польща є лідером з працевлаштування українських заробітчан. Так, тільки за кілька місяців кількість вакансій для українців збільшилася на третину. Найбільш затребуваними є водії і будівельники. Заробітна плата таких працівників може доходити до 70 тисяч гривень. Про це свідчать дані портал Work.ua.
Працюючи в Польщі водієм категорії РЄ можна розраховувати на зарплату в розмірі близько 67 тисяч гривень. Для того, щоб влаштується на цю вакансію, людині потрібно мати водійські права категорії C + E і карту водія (DRIVER CARD). Високим попитом на ринку праці в Польщі користуються заробітчани будівельних спеціальностей, зокрема маляри, шпаклювальники, фасадочники, плиточники. Люди таких професій можуть отримувати від 50 до 70 тисяч гривень на місяць.
Варто відзначити, що Польща продовжує займати лідируючі позиції серед країн, куди найчастіше їздять українці для працевлаштування. При цьому заробітчани шукають вакансії не тільки різноробочого характеру, але і ті, які вимагають професійної кваліфікації. На таких вакансіях, як правило, зарплати значно вищі, але залежать від вимог роботодавця і специфіки галузі.
До слова, навіть на період карантину через пандемію коронавірусу Польща не закрила в'їзд для українських заробітчан. Крім того, у 2021 році були підвищені зарплати. Тепер у середньому працівники отримують на місяць на 300 злотих більше. Заробітчани, які працюють на виробництві, отримують близько 2,5-4 тисяч злотих. Розмір заробітної плати залежить від тривалості зміни. За бажанням можна вибрати 8-годинну або 12 годинну зміну. Найбільше в пошані в Польщі висококваліфіковані фахівці, наприклад, зварювальники або електрики. Такі працівники отримують на порядок більше - від 3,5 до 4,5 тисячі злотих.