Українці можуть зареєструвати ФОП за кілька секунд

Завдяки стрімкій диджиталізації українці отримали доступ до низки послуг, якими можна скористатися не встаючи з дивана. У тому числі підприємці можуть за кілька секунд зареєструвати ФОП в додатку або на порталі "Дія". Про це інформує "Урядовий портал".

17 травня в ході Diia Summit 2.0 Мінцифри спільно з Мін'юстом представили нову послугу - автоматичну реєстрацію ФОП на порталі "Дія". Підкреслюється, що реєстрація проходить без держреєстратора і займає менше 2 секунд, що є найшвидшим показником у світі.

У Мінцифри зазначили, що менш ніж за 7 днів було автоматично зареєстровано 1 тисячу ФОПів. Також у відомстві зазначили, що планується створити всі умови, щоб максимальна кількість послуг надавалася без людського фактора.

З моменту запуску порталу "Дія" реєстрація ФОП стала найпопулярнішою послугою, якою постійно користуються громадяни України. Подати заяву можна всього за 10-15 хвилин і при цьому не потрібно стояти в чергах, достатньо лише мати комп'ютер або смартфон і доступ до мережі Інтернет.

Працює система дуже просто. Під час заповнення заявки більшість полів заповнюється автоматично. Далі заявка надходить до реєстру фізосіб-підприємців. Всього потрібно близько 10 хвилин на заповнення і кілька секунд на обробку заявки.

"Проєкт був реалізований за підтримки Швейцарсько-української програми EGAP, що фінансується швейцарським агентством з розвитку і співробітництва і реалізується Фондом Східна Європа і Фондом Innovabridge", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Раніше портал Hyser повідомляв, що українським пенсіонерам розповіли, як подавати заявки на автоматичне призначення пенсійних виплат.

Також наш портал інформував, що функціонал порталу "Дія" оновили і тепер українці можуть отримувати послуги з реєстрації прописки онлайн.

Нагадаємо, що в Україні створять "суд у смартфоні", що являє собою новація.