В Україні на 10% злетіли ціни на популярне м'ясо

В Україні стрімко зростають ціни на популярне м'ясо. Йдеться про курятину. Причому цінники змінилися як в супермаркетах, так і на ринках. Про це повідомляє "Сніданок з 1+1".

На сьогоднішній день купити один кілограм курячого м'яса можна в середньому від 53 гривень. Ще минулого року ціни були на 10% нижчими, про що свідчать дані Міністерства економіки. Виробники встановили середню ціну курячого м'яса в розмірі понад 53 гривень за один кілограм. При цьому за останній місяць різниця в ціні склала 4%.

Найвищі ціни на курятину встановлені в центрі країни - 57 гривень за один кілограм. А ось найбільше пощастило жителям східних регіонів, де один кілограм курятини можна купити від 50 гривень.

Разом з тим дорожчають не всі продукти харчування, наприклад в магазинах і на ринках помітно знизилися в ціні яйця. Популярний продукт зменшив в ціні 9%. Зазначається, що великі торговельні мережі закуповують яйця у виробників за оптовою ціною (10 гривень за 10 яєць), а реалізовують продукт вже за завищеними цінами. Найбільше за яйця доводиться платити жителям центральної частини України, де продукт коштує понад 26 гривень за десяток. Найдешевше яйця в західних регіонах країни, де десяток можна купити від 20 гривень.

До слова, змінилися ціни в магазинах і ринках і на крупи. Наприклад, рисова і гречана крупи додали в ціні на 14%, а манка і ячні крупи подорожчали на третину. Ціни знизилися тільки на пшоно. У порівнянні з квітнем попереднього року крупа зменшилася в ціні на 16% і коштує 18 гривень за кілограм. Крім подорожчання круп того експерти допускають, що злетіти в ціні може і чорний чай.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців приголомшили непідйомними цінами на полуницю і черешню.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Також наш портал інформував, що українців попередили про підвищення цін на алкогольні напої.

Нагадаємо, що експерти попередили про зростання цін на популярні продовольчі товари.