Українцям розповіли, що робити в разі несанкціонованого входу в " Приват24"

"ПриватБанк"- один з найбільших банків України, відповідно, і його онлайн-банкінг "Приват24" відомий великій кількості українців. Це зручний у використанні додаток, який нерідко дозволяє позбутися від необхідності відвідувати банківське відділення. Проте, "Приват24", як і будь-який додаток, певною мірою вразливе для шахраїв і хакерів, що небезпечно, оскільки, отримавши доступ до аккаунту в розташуванні зловмисника виявляються всі засоби жертви. Інформаційний портал "ITech"розповів, що робити, якщо вам прийшло повідомлення про несанкціонований вхід.

Так, в певний момент на телефон може прийти повідомлення про те, що в онлайн-банкінг увійшли, проте ви впевнені, що крім вас ніхто доступу до аккаунті не має. В такому випадку необхідно увійти в додаток або в веб-версію банкінгу і перевірити, чи на місці ваші гроші.

Після цього необхідно поміняти пароль в "Приват24". Для того, щоб це зробити, потрібно вибрати вкладку "всі послуги", вибрати "налаштування" і в розділі "Безпека" натиснути на "Зміна пароля входу". Ввівши старий і новий пароль потрібно дочекатися смс-повідомлення з одноразовим кодом.

Якщо ж шахрай встиг зайти в аккаунт "Приват24", то необхідно в терміновому порядку звертатися в підтримку з проханням заблокувати рахунок і доступ до онлайн-банкінгу. Якщо доступу до Інтернету немає, то можна зателефонувати на гарячу лінію банку. Для цього вас можуть попросити підтвердити особу або прийти у відділення банку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українці почали масово скаржитися на блокування рахунків ПриватБанком.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ попередив українців про те, що ціни на продукти скоро зростуть.

Також "Hyser" писав, що у Нацбанку зробили заяву щодо продажу Приватбанку.