Експерти попереджають про зростання ціни на популярні продовольчі товари

Останнім часом звичайні українці тільки й встигають звикати до підвищення ціни на черговий продукт, і ця тенденція, схоже, найближчим часом не зникне: експерти попереджають українців про швидке подорожчання хліба і яловичини, хоча і відзначили, що вартість яєць і масла рости перестане. Про це інформаційному порталу "Українські Новини" розповів експерт-економіст Олексій Дорошенко.

За словами експерта, дане підвищення ціни пов'язане з сезонний фактором. Наприклад, через новий урожай вартість овочів зменшується, а яйця, в свою чергу, дешевшають завдяки тому, що їх знову почали везти в Європу. А ось кількість великої рогатої худоби зменшилася, через що, відповідно, м'ясо подорожчало. Дорошенко заспокоює українців тим, що це загальносвітова тенденція, яка зустрічається не тільки в Україні.

Він також приділив увагу цінам на олію, які перед Великоднем дуже сильно виросли і закріпилися на одному рівні, тобто не дешевшають, але і хоча б не дорожчають. У такому ж положенні знаходяться ціни на комбіновані корми і кукурудзу, хоча, зазначає експерт, незабаром буде новий урожай цих товарів, який потягне з собою зниження цін. Нарешті, один з найважливіших товарів на українських столах — хліб — теж подорожчає, знову ж таки, через зростання злакових в ціні.

Останнім часом ціни на хліб взагалі ростуть страшними темпами. За один тільки останній рік вартість продукту зросла на 12,5 відсотків, і заявляє експерт, найближчим часом зупинка зростання ціни не планується.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у НБУ попередили українців про те, що ціни на все почнуть рости і пояснили, чому.

Популярні новини зараз

Готуйтесь до великих витрат: тепер доведеться заплатити навіть за старі радянські квартири

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Вам навіть ніж не знадобиться: як швидко почистити картоплю за допомогою простої хитрості

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медики попередили українців про небезпеку, яку несе риба, яку часто беруть до пива.

Також "Hyser" писав, що експерти пояснили українцям, з чим пов'язаний дефіцит гречки.