У Національному банку вважають, що незабаром ціни в Україні почнуть зростати

У наступні кілька місяців в Україні встановиться стійкий споживчий попит, який, на тлі високих світових цін на енергоносії та продовольство, призведе до збереження серйозного інфляційного тиску. Про це інформаційному порталу "finance.ua" у своєму коментарі заявили представники Національного банка Україна.

У квітні поточного року споживча інфляція в річному вимірі дещо знизилася до 8,4 відсотків, у той час як у березні вона становила 8,5 відсотка. У місячному ж вимірі рівень цін підвищився на 0,7 відсотків.

У НБУ також зазначають, що споживча інфляція виявилася нижчою, ніж вони прогнозували. Це пов'язано з тим, що збільшення цін на сирі продукти харчування сповільнилося, а ось інфляційний тиск посилювався на тлі зростаючого попиту і збільшення вартості виробництва.

У Нацбанку відзначають, що за рахунок підвищення світових цін на продовольчі товари, особливо пісне масло, серйозно збільшилося подорожчання і інших продовольчих товарів.

Одночасно з тим зростання цін на непродовольчі товари знизилося, у зв'язку з тим, що ефекти торішнього ослаблення гривні припинили діяти, а також через посилення карантинних обмежень в значній частині областей України.

Популярні новини зараз

Що буде з курсом долара вже у травні та до чого готуватись українцям

Що потрібно додати в ґрунт, щоб помідори виросли солодкими та м'ясистими: розкриваємо секрет

Тітка Сара поганого не порадить: єврейський рецепт рулету з м'ясного фаршу з рисом та начинкою з вареного яйця

Вам допоможе звичайна кропива: як підгодувати болгарський перець, щоб він ріс великим та солодким

Показати ще

Експерти також зазначають, що підвищилася вартість блакитного палива, гарячої води та опалення. Це сталося внаслідок збільшення витрат на паливо, оплату праці і, знову ж таки, посилення карантину

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у НБУ зробили заяву щодо продажу "Приватбанку".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про те, що незабаром кількість відділень

Також "Hyser" писав, що у Нацбанку зробили заяву щодо готівки.